Γερμανία: Τέλος στους κινητήρες diesel & βενζίνης

Γερμανία: Τέλος στους κινητήρες diesel & βενζίνης
Αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα έχουν, όπως όλα δείχνουν, μικρή διάρκεια ζωής στη Γερμανία μετά την ψήφιση της απόφασης για την απαγόρευσή τους από το 2030 και μετά.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας,
που αντιπροσωπεύει δεκαέξι κρατίδια της χώρας, πέρασε το ψήφισμα και πιέζει τώρα την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόσει παρόμοιες διατάξεις σε ολόκληρη την Ένωση.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Der Spiegel το ψήφισμα καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει τις τρέχουσες πρακτικές της φορολογίας και των τελών και να δώσει κίνητρα για αυτοκίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων. Επιχειρεί με λίγα λόγια να στρέψει τον κόσμο προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που από το 2020 θα μπουν για τα καλά στη ζωή των Γερμανών.  

Μια τέτοια κίνηση συνηγορεί επίσης με την απόφαση της Αρμόδιας Επιτροπής της ΕΕ να καταργήσει τα φορολογικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν σήμερα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα που πωλούνται σε ορισμένα κράτη – μέλη. Αν αυτό εφαρμοστεί το κόστος των εν λόγω οχημάτων θα αυξηθεί με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην τα αγοράζουν και ως εκ τούτου να σταματήσει η παραγωγή τους.  

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού πριν λίγες μέρες οι Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν πλήρη ηλεκτρικό στόλο έτοιμο στις αρχές του 2020. Φυσικό είναι, λοιπόν, να ενδιαφέρονται από τώρα για την πορεία του και την επιτυχία του. Και καταλληλότερο έδαφος για την κυκλοφορία τους δεν μπορεί να υπάρξει άλλο από αυτό της Γερμανίας.

Πηγή: caranddriver.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software