Το BMW Group πέτυχε τον καλύτερο Ιανουάριο στην ιστορία του

Το BMW Group πέτυχε τον καλύτερο Ιανουάριο στην ιστορία του

«Επιχειρούμε τη μεγαλύτερη προϊοντική επίθεση στην ιστορία τις εταιρίας και καθώς η διαθεσιμότητα αυξάνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αυτό θα έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα πωλήσεων», δήλωσε ο Pieter Nota, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκας BMW. Και συνέχισε: «Οι παραδόσεις της νέας BMW Σειράς 5 sedan, για παράδειγμα, αυξήθηκαν κατά 40%, ενώ το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 6 GT έχει υπερδιπλασιάσει τις συνολικές πωλήσεις της BMW Σειράς 6 τον πρώτο μήνα της χρονιάς.

Με το λανσάρισμα πιο συναρπαστικών νέων μοντέλων, όπως η νέα BMW X2 και την αυξημένη διαθεσιμότητα της BMW X3 το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, είμαι σίγουρος ότι αυτός ο πρώτος μήνας του 2018 προαναγγέλλει μία ακόμα χρονιά ρεκόρ». Έχοντας παραδώσει πάνω από 100.000 ηλεκτρικά οχήματα το 2017, το BMW Group προσβλέπει στη συνέχιση αυτής της επιτυχίας και στοχεύει φέτος στις 140.000 μονάδες, διατηρώντας τη κορυφαία θέση της στην κατηγορία premium ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας/plug-in υβριδικών.

Με τις πωλήσεις των μοντέλων BMW i, BMW iPerformance και MINI Electric να αυξάνονται κατά 36,7% συγκριτικά με τον περσινό Ιανουάριο, οι προοπτικές είναι ευοίωνες για την επίτευξη του στόχου. Σε όλο τον κόσμο, συνολικά 7.155 πελάτες παρέλαβαν ένα premium ηλεκτρικό όχημα του BMW Group μέσα στον Ιανουάριο. Περισσότερα από το ένα στα τέσσερα από όλα τα οχήματα BMW και MINI που πωλήθηκαν στη Σκανδιναβία ήταν ηλεκτρικά. Άλλες πολύ ισχυρές αγορές είναι η Μ. Βρετανία / Ιρλανδία όπου τα ηλεκτρικά οχήματα είχαν ποσοστό 11,1% επί των συνολικών πωλήσεων BMW και MINI και οι ΗΠΑ, όπου η αναλογία αυτή άγγιξε το 5,2%.       

Οι συνολικές πωλήσεις της μάρκας BMW αυξήθηκαν κατά 3,4% τον πρώτο μήνα του 2018, με συνολικές παραδόσεις 148.400 οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το ρεκόρ συνέβαλαν ποικίλα και διαφορετικά μοντέλα της γκάμας. Η νέα BMW Σειρά 5 sedan ήταν για μία ακόμα φορά ισχυρός συντελεστής ανόδου, με αύξηση 39,6% (25.268) στις παγκόσμιες πωλήσεις της. Η επιτυχία της BMW Σειράς 1 sedan στην Κίνα βοήθησε στην αύξηση των συνολικών πωλήσεων της BMW Σειράς 1 κατά 26,4%, ενώ η BMW X1 (22.185 / +10,6%) και η BMW X6 (3.128 / +5,8%) ενίσχυσαν την εικόνα της οικογένειας BMW X, καθώς η παραγωγή της νέας BMW X3 αυξάνεται το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Η μάρκα MINI πέτυχε συνολική αύξηση πωλήσεων 7,0%, με την παράδοση 20.929 οχημάτων των Ιανουάριο. Ισχυρότερος συντελεστής ανόδου ήταν το MINI Countryman, που διπλασίασε τις πωλήσεις του συγκριτικά με πέρσι τον Ιανουάριο. Συνολικά 6.022 πελάτες παρέλαβαν το αυτοκίνητό τους τον μήνα αυτό, ενώ ο ένας στους επτά επέλεξε την plug-in υβριδική έκδοση του αυτοκινήτου.

Αφού γιόρτασε μία ακόμα χρονιά με πωλήσεις ρεκόρ το 2017, η BMW Motorrad ξεκίνησε δυνατά και τη νέα χρονιά. Συνολικά 8.455 πελάτες BMW Motorrad παρέλαβαν μία νέα μοτοσικλέτα ή ένα νέο maxi-scooter τον Ιανουάριο, αύξηση 12,7% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software