Δε σκοπεύει η Ford να αυξήσει τις τιμές στην Κίνα

Δε σκοπεύει η Ford να αυξήσει τις τιμές στην Κίνα

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει επί του παρόντος να αυξήσει τις τιμές λιανικής στα εισαγόμενα μοντέλα Ford και Lincoln στην Κίνα, παρά τους σημαντικούς πρόσθετους δασμούς σε εισαγόμενα αμερικανικά οχήματα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ.

Η εταιρία, που καταγράφει επιβράδυνση των πωλήσεών της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να αυξήσει την προτεινόμενη τιμή λιανικής του κατασκευαστή για τις εισαγωγές της στην Κίνα».

Η Ford είναι η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία που ασχολείται με το θέμα των τιμών ενόψει των νέων δασμών που θα επηρεάσουν αμερικανικές εισαγωγές αξίας 34 δισεκ. δολαρίων, από σόγια έως αυτοκίνητα και αστακούς.

Η Κίνα, που μόλις πριν από μερικές ημέρες μείωσε τους δασμούς σε όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, έχει πει ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς 25% σε 545 αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και αυτοκίνητα αμερικανικής κατασκευής, εάν η κυβέρνηση του Τραμπ προχωρήσει με τα σχέδιά της για επιβολή δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 34 δισεκ. δολαρίων από τις 6 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρία κάλεσε την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο να επιλύσουν τις διαφορές τους στο εμπόριο, προσθέτοντας ότι θα «συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση όσο εξελίσσεται».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software