Δύο καινούριοι κινητήρες για το Volkswagen Polo

Δύο καινούριοι κινητήρες για το Volkswagen Polo

Το νέο Volkswagen Polo, που εδώ και χρόνια είναι από τα κορυφαία μοντέλα στις πωλήσεις, παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη (+112%) και στην Ελλάδα το 2018, διαθέτοντας δύο νέους κινητήρες.

Αυτοί αναμένεται να ισχυροποιήσουν ιδιαίτερα τη θέση του Polo στην πιο δημοφιλή κατηγορία της ελληνικής αγοράς, αυτή των supermini, που αντιπροσωπεύει το 36,2% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων. Οι δύο νέοι κινητήρες αναμένεται να κάνουν το Polo ακόμα πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο πιο ενδιαφέρων από τεχνολογική άποψη κινητήρας είναι ο 1.5 TSI EVO με τους 150 ίππους, ο οποίος αποτελεί εξέλιξη του 1.4 TSI ACT. Η αύξηση του κυβισμού έχει επιτευχθεί μέσω αύξησης της διαδρομής του εμβόλου με αποτέλεσμα ο κινητήρας να είναι έντονα υποτετράγωνος και να παρουσιάζει καλύτερο θερμικό βαθμό απόδοσης και καλύτερη ανάπτυξη ροπής.

Ένα στοιχείο που πρέπει επίσης να επισημανθεί είναι η πίεση ψεκασμού του καυσίμου, η οποία είναι από τις υψηλότερες στην αυτοκινητοβιομηχανία, στα 350 bar, επιτρέποντας μικρότερο μέγεθος στα σταγονίδια του καυσίμου, ακριβέστερη ρύθμιση του μείγματος και μειωμένες εκπομπές σωματιδίων.

Επίσης υπάρχει ένας ακόμη κινητήρας, ο 1.0 MPI EVO με τους 80 ίππους. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα καινοτόμο κινητήρα της Volkswagen. Για πρώτη φορά η νέα τεχνολογία που έχει παρουσιάσει η μάρκα σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, ενσωματώνεται στο νέο Polo και μάλιστα σε MPI κινητήρα, καθιστώντας την πιο προσιτή από ποτέ.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι ακόμα καλύτερες επιδόσεις με μειωμένες καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση εντός πόλης σε σύγκριση με τον 1.0 MPI 75PS κινητήρα, τον οποίο αντικαθιστά, είναι μειωμένη σχεδόν κατά 2 λίτρα/100 χλμ., προσφέροντας οικονομία που υπερβαίνει το 30%.

Τέλος, ο νέος «μικρός» κινητήρας διαθέτει επίσης γεωμετρική συμπίεση 11.5:1 που επιτρέπει τον καλύτερο θερμικό βαθμό απόδοσης αλλά και ποιοτικότερη ανάπτυξη ροπής στρέψης. Η μέγιστη ισχύς είναι 80 ίπποι στις 6.200 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή τα 95 Nm στις 3.000 σ.α.λ.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software