Το νέο Land Rover Defender αποκαλύπτεται στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης

Το νέο Land Rover Defender αποκαλύπτεται στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης

Το νέο Land Rover Defender, είναι η τελευταία προσθήκη στη γκάμα της πολυτελούς βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης (12-22 Σεπτεμβρίου).

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους και η εταιρεία προσβλέπει σε αύξηση του ποσοστού που κατέχει στη συγκεκριμένη κατηγορία των SUV ειδικών προδιαγραφών.

Επίσης, η βρετανική μάρκα αποφάσισε να λανσάρει τη νέα γενιά του Land Rover Defender και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο. Το SUV θα πωληθεί στις ΗΠΑ στην Ευρώπη κ.α.

Το πρόγραμμα προώθησης του αυτοκινήτου με τις υψηλές ικανότητες στο off road, περιλαμβάνει και την είσοδο του στην αγορά της Κίνας. Η παρουσία του αυτοκινήτου στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου θα συμβάλει στην άνοδο των πωλήσεων της μάρκας, εκτιμούν τα στελέχη της φίρμας.

Σημειώνεται ότι η προσθήκη του νέου Defender στη γκάμα της μάρκας για την κινεζική αγορά, θα βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να αυξήσει τις επιδόσεις της σε μια αγορά όπου οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία για να προσελκύσει τους υποψήφιους αγοραστές επέλεξε μια σειρά ειδικών χαρακτηριστικών τα οποία πρόσθεσε στο νέο μοντέλο.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Defender, αρχικά θα περιλαμβάνει συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας καθώς και ήπιες-υβριδικές μονάδες υψηλών προδιαγραφών με χαμηλότερη κατανάλωση. Αργότερα θα προστεθεί μια υβριδική plug-in έκδοση, η οποία θα αποτελεί τμήμα του προγράμματος εξέλιξης των οικολογικών μονάδων κίνησης που συμφωνήθηκε πρόσφατα με την BMW.

Το νέο Defender διατηρεί το ίδιο τετραγωνικό σχήμα με το αρχικό μοντέλο.

Η JLR δήλωσε τον Απρίλιο ότι το Defender θα κατασκευαστεί παράλληλα με το μεγάλο SUV της Land Rover Discovery, στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στη Nitra της Σλοβακίας.

Το νέο αυτοκίνητο θα ανταγωνιστεί κυρίως οχήματα εκτός δρόμου όπως το Jeep Wrangler, το Toyota Land Cruiser και φθηνότερες εκδόσεις της Mercedes-Benz G class. Το Defender βρίσκεται στην αγορά εδώ και 67 χρόνια.

Η Land Rover, δοκίμασε το νέο Defender στην Κένυα, στο πλαίσιο του Tusk Trust για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών διατήρησης των λιονταριών στην Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software