Σε ψηφοφορία την Παρασκευή η ρύθμιση για οφειλές

Σε ψηφοφορία την Παρασκευή η ρύθμιση για οφειλές
Η Παρασκευή θεωρείται η πιθανότερη ημέρα για την ψήφιση της διάταξης που αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση για τις δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως δήλωσε ο προεδρεύων Ιωάννης Τραγάκης κάνοντας δεκτό το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Δρίτσα να υπάρξει μια ακόμη συνεδρίαση.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου και των τροπολογιών θα ολοκληρωνόταν σήμερα Πέμπτη και αύριο δεν είχε οριστεί συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται πως η Ολομέλεια αποδέχτηκε πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί μια ακόμη συνεδρίαση για τη συζήτηση των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο κ. Τραγάκης ενημέρωσε ότι αν υπάρξει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας αυτή θα διενεργηθεί αύριο Παρασκευή.

Ο κ. Δρίτσας αν και δήλωσε ότι το κόμμα του αποδέχεται να υπάρξει συνεδρίαση την Παρασκευή, δεν παρέλειψε να επιμείνει στη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πρακτική κατάθεσης τροπολογιών για τις οποίες δεν διατίθεται άνεση χρόνου συζήτησης και που είναι άσχετες με το περιεχόμενο των σχεδίων νόμου που εισάγει κάθε φορά η κυβέρνηση.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η εκτίμηση είναι πως η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα κατατεθεί τελικά σήμερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την εκτίμηση ότι «η ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα από την κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα ρευστότητας των επιχειρήσεων και των ασφαλισμένων και θα δώσει ανάσα και σε επιχειρήσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία» διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης,.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software