Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ,  με νομοθετική ρύθμιση εξήγγειλε ως πρώτη προτεραιότητά του ο νέος υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στον Ant1, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

"Είναι μέσα στα πρώτα νομοσχέδια, υπάρχουν αυτά που σχετίζονται με τις συλλογικές συμβάσεις, με το νόμο για την επιστράτευση και όσα ψηφίζονται σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις" δήλωσε, σημειώνοντας ότι τα νομοθετήματα είναι έτοιμα για κατάθεση στη Βουλή.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντίδρασης των δανειστών, καθώς τα μέτρα αυτά συμφωνήθηκαν με την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως θα κινηθούν βάσει της λαϊκής εντολής να αντιπαρατεθούν με τις μνημονιακές πολιτικές. "Αυτό είναι σαφές" ανέφερε.

Πρόσθεσε πως ο κόσμος θα στηρίξει αυτά τα μέτρα, ενώ - όπως ανέφερε - "οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει ότι υπάρχει μια νέα κατάσταση στην Ελλάδα με μια νέα δημοκρατικά εκλεγμένη και ισχυρή κυβέρνηση". 

"Η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος δεν μπορεί να συνοδεύεται από την ισοπέδωση της ζωής και της αξιοπρέπειας των πολιτών", ανέφερε ακόμη.

Απόσπασμα από την συνέντευξηΑνάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων στο Δημόσιο

Τη δέσμευση ότι όλες οι απολύσεις, οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά, θα ανακληθούν επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος. Μιλώντας στον ίδιο σταθμό είπε ότι θα ανακληθούν όλες οι αντισυνταγματικές απολύσεις και αυτές των οποίων δεν έχει προηγηθεί αξιολόγηση, όπως επίσης και οι διαθεσιμότητες - παράδειγμα οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές.

Ερωτηθείς για την ΕΡΤ παράθεσε την άποψή του, καθώς όπως είπε το θέμα δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας:

«Ό,τι είπα για τις άλλες περιπτώσεις, ισχύει και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Επιστροφή στην ΕΡΤ δε σημαίνει επιστροφή στην ΕΡΤ πριν το μαύρο, αλλά στην ΕΡΤ που ακολούθησε το μαύρο» σημείωσε ως προς τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και πρόσθεσε ότι ως προς τον έλεγχό της, σκοπός είναι «η ΕΡΤ να ελέγχεται από την κοινωνία και όχι από κάθε κυβέρνηση ανάλογα με τα συμφέροντά της».


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software