ΣΥΡΙΖΑ: Οι δεσμεύσεις για φόρους, συντάξεις, ανεργία

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δεσμεύσεις για φόρους, συντάξεις, ανεργία
Δέσμευση για την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές αλλά και αναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μέσω ισοδύναμων και αντισταθμιστικών μέτρων περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σταχυολογώντας το κείμενο το ρεπορτάζ αναφέρει πως δεσμεύεται για την εφαρμογή ενός παράλληλου προγράμματος που θα στοχεύει στην άμβλυνση των συνεπειών της συμφωνίας για μισθωτούς και ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.

Όσον αφορά το Φορολογικό, για τον ΦΠΑ, υπόσχεται απλοποίηση της διαδικασίας απόδοσης και επιστροφής και διόρθωση αδικιών που προέκυψαν από την αύξηση των συντελεστών και την κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά, καθώς επίσης και ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, με αλλαγή των τεκμηρίων, εξίσωση των συντελεστών για κάθε πηγή εισοδήματος και έντονη προοδευτικότητα ώστε να μεταφερθεί το βάρος στα υψηλότερα εισοδήματα.

Δεσμεύεται επίσης για περιορισμό των εξαιρέσεων και των προνομιακών καθεστώτων.

Για τον ΕΝΦΙΑ, προβλέπει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και επιβολή προοδευτικών συντελεστών ώστε να μην υπάρξει απώλεια εσόδων, ενώ προαναγγέλλεται Περιουσιολόγιο εντός του 2015, όπου θα καταγράφεται το σύνολο της περιουσίας προκειμένου να διαπιστωθεί η φοροδοτική ικανότητα όλων των πολιτών.

Όσον αφορά το Ασφαλιστικό
, υπάρχει η δέσμευση πως από την ενοποίηση των Ταμείων δεν θα προκύψουν νέες μειώσεις συντάξεων, χωρίς όμως να αναφέρει ισοδύναμα.

Επίσης, υπάρχει δέσμευση για διεύρυνση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που θα καλύψει τις απώλειες από τη συμφωνημένη και θεσμοθετημένη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ για το μη ανταποδοτικό μέρος τους που θα οδηγήσει σε μειώσεις ακόμα και στις κατώτατες συντάξεις των 360 ευρώ.

Όσον αφορά τα εργασιακά, περιλαμβάνει την επιδότηση επιπλέον 103.307 ανέργων.

Μετά τις εκλογές υπόσχεται δε να επικεντρωθεί στη διαδικασία διαβούλευσης με διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονες υπό την εποπτεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να ισχύσει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο και την προστασία των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλο.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software