Βουλή: "Όχι" ΦΠΑ στην εκπαίδευση, μειωμένος στις Μονάδες Ηλικιωμένων

Βουλή: "Όχι" ΦΠΑ στην εκπαίδευση, μειωμένος στις Μονάδες Ηλικιωμένων
Ξεχωριστές τροπολογίες που συγκλίνουν στην κατάργηση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, κατέθεσαν η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτουμένων, το οποίο εισήχθη την Τετάρτη στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Τόσο η ΝΔ, όσο και Δημοκρατική Συμπαράταξη, κάνουν λόγο για τις δυσβάστακτες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο που θα έχει η ήδη συντελεσθείσα κατάργηση της απαλλαγής από το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει και σοβαρό ζήτημα συμβατότητας των καταργουμένων διατάξεων με την οδηγία της ΕΕ και κάνει λόγο για άνιση φορολογική μεταχείριση μεταξύ εκπαιδευτικών οργανισμών.

Για το ζήτημα της μείωσης του συντελεστή του ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα δύο κόμματα επισημαίνουν ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία, η οποία προκλήθηκε σε βάρος των ατόμων της τρίτης ηλικίας και των οικογενειών τους, λόγω της μεταφοράς της συγκεκριμένης κατηγορίας υπηρεσιών στον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ.
Powered by TUODY Software