Έρχονται 2 φορολογικά νομοσχέδια σε 3 μήνες

Έρχονται 2 φορολογικά νομοσχέδια σε 3 μήνες
Δύο φορολογικά νομοσχέδια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση, αναμένοντας την είσπραξη ενός ποσού της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό της κυβέρνησης, το πρώτο νομοσχέδιο αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου και θα αφορά την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και θα περιέχει διατάξεις για την εφαρμογή του περιουσιολογίου.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, το δεύτερο αναμένεται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και σε αυτό η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να υλοποιήσει μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης, νέο φόρο ακινήτων (με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ) και αύξηση του φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα από ενοίκια και αυτού των αγροτών.

Όπως είναι φυσικό, το εγχείρημα παρουσιάζει υψηλό βαθμό δυσκολίας, μιας και οποιαδήποτε αλλαγή επιχειρηθεί, θα πρέπει να έχει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς.

*με πληροφορίες από την "Καθημερινή"

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software