"Μόνο Ελλάδα και Ιταλία χωρίς κατώτατο εισόδημα"

"Μόνο Ελλάδα και Ιταλία χωρίς κατώτατο εισόδημα"
"Δεν πρέπει να μπλοκάρουμε, δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ μία άλλη περίπτωση σαν και αυτή της Ελλάδας", δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, σε συνέντευξή της στη"Λα Ρεπούμπλικα", ακολουθώντας το παράδειγμα του ιταλού πρωθυπουργού που έκανε έκκληση κατά της λιτότητας.

"Πρέπει να ξαναρχίσουμε τη δράση μας από τα ορφανοτροφεία της Αθήνας, να περιοριστεί η δημοσιονομική πειθαρχία με την ανάπτυξη, να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους. Διακυβεύεται η δημοκρατική αντοχή των χωρών μας", πρόσθεσε.

"Πιστεύω ότι η υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου μέτρου, όπως θα ήταν το ευρωπαϊκό εισόδημα αξιοπρέπειας για τα άτομα με μεγαλύτερη οικονομική δυσκολία, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνεται η Ευρώπη, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί, επιτέλους, με τον τρόπο αυτό, ένας θεσμός ο οποίος ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των πολιτών", ανέφερε.

Τέλος υπενθύμισε ότι "υπάρχουν διάφορες μορφές κατώτατου εισοδήματος σε 26 ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία" και "θα έπρεπε να εναρμονισθούν οι ήδη υπάρχουσες αυτές μορφές και να υιοθετηθούν εκεί που δεν προβλέπονται, με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Ένωσης, χάρη σε ειδικούς φόρους".

"Άνεργοι σήμερα οι υπέρμαχοι της λιτότητας"

"Δεν ξέρω τί θα συμβεί στο φίλο μου Μαριάνο Ραχόι, αλλά γνωρίζω πως όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής των πολιτικών σκληρής λιτότητας χωρίς ανάπτυξη, έχασαν τις δουλειές τους" δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στους Financial Times.

"Συνέβη στη Βαρσοβία, αν και οι συνθήκες ήταν πολύ ιδιαίτερες εκεί, συνέβη στην Αθήνα, συνέβη στη Λισαβόνα. Ας δούμε τί συμβαίνει στη Μαδρίτη" πρόσθεσε.

Διαβάστε τη συνέντευξη

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software