"Διοικητική ομπρέλα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας το υπερταμείο"

"Διοικητική ομπρέλα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας το υπερταμείο"
Το υπερταμείο αποτελεί διοικητική ομπρέλα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας πως η μεταφορά της ΔΕΗ και άλλων οργανισμών δεν σημαίνει πως θα ιδιωτικοποιηθούν.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ είπε ότι «τo 2017 θα είναι η χρονιά της εκταμίευσης των πιο πολλών κονδυλίων».

Ερωτηθείς για τον προϋπολογισμό και τη φορολογία ο υπουργός σημείωσε ότι «οι φόροι ήταν αποτέλεσμα ενός διλήμματος: ή θα γινόταν μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων ή θα αυξανόταν η φορολογία για το 2016 και 2017 και μετά από το 2018 θα αρχίσει η αποκλιμάκωση».

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού είπε ότι είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε πως πάντα οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα πρέπει να έχουν ως κριτήριο την αποτελεσματικότητα.

Ερωτηθείς εάν ενδιαφέρεται για τη θέση του γραμματέα του κόμματος παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπογραμμίζοντας πως ο γραμματέας εκλέγεται στον ΣΥΡΙΖΑ με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες.
Powered by TUODY Software