Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός
Σε "νέφος παραπληροφόρησης" απέδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για μείωση του κατώτατου μισθού. "Ανήκει στη φαντασία των συντακτών τους", σημείωσε.

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την κοινωνική οικονομία, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ο σχετικός θόρυβος που δημιουργείται ακόμα και σήμερα, ακόμη και τώρα, από τον Τύπο στο γνωστό νέφος παραπληροφόρησης που καλλιεργείται ότι τάχα, στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης, θα μειωθεί ακόμη ο κατώτατος μισθός είτε θα εισαχθούν δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ανήκει στη φαντασία των συντακτών τους", προσθέτοντας ότι "ο μισθός πρέπει να επιστρέψει στα χέρια των κοινωνικών εταίρων".

Σημείωσε, δε, ότι "ειδικά επί του υποκατώτατου μισθού των νέων ή οποιουδήποτε άλλου υποκατώτατου μισθού, δεν τίθεται θέμα επιλογής με βάση τις κοινές πρακτικές. Τίθεται θέμα νομιμότητας, έχουμε ήδη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων που θεωρεί τη σχετική μνημονιακή ρύθμιση αντίθετη στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη".

Επίσης, διευκρίνισε πως στη διαπραγμάτευση "δεν είναι από τα θέματα που θα συζητήσουμε. Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η ρύθμιση είναι παράνομη και δε μπορεί να εφαρμοστεί".

Κάλεσε, μάλιστα, τη Ν.Δ. να δηλώσει αν υποστηρίζει την θέση των κοινωνικών εταίρων για την αναστροφή της απορρύθμισης ή αν επιμένει στην πρόταση που έκανε στη ΔΕΘ "κατά την οποία θα πρέπει να δώσουμε στους δανειστές μας περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software