Σε περιδίνηση το ελληνικό χρηματιστήριο και τα ομόλογα λόγω Ιταλίας

Σε περιδίνηση το ελληνικό χρηματιστήριο και τα ομόλογα λόγω Ιταλίας

Το κύμα ισχυρών ρευστοποιήσεων στα ιταλικά assets, και ειδικά στις τραπεζικές μετοχές και τα ομόλογα, συνεχίζει να πλήττει το ελληνικό χρηματιστήριο.

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η πλειοψηφία των τραπεζικών μετοχών αλλά και τα blue chips.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε στο "κόκκινο" (-0,31%) ενώ αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στις 740,88 μονάδες με πτώση της τάξης του 1,95% και σε νέα χαμηλά έτους, ενώ οι απώλειες νωρίτερα είχαν φτάσει το 2,61%. Ο τζίρος έχει "ανεβάσει" ρυθμούς και κινείται στα 53 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,71% στις 1.964,2 μονάδες, ενώ απώλειες της τάξης του 2,16% και στις 788,92 μονάδες σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, όταν νωρίτερα είχε αγγίξει το -3,14%.

Στα μη τραπεζικά blue chips, η εικόνα είναι έντονα αρνητική, με μόνο τις Τιτάν και Grivalia να "διασώζονται" με κέρδη 0,97% και 0,12% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες άνω του 3% σημειώνουν οι Jumbo, Motor Oil, Βιοχάλκο και Aegean.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομόλογου σημειώνει άνοδο της τάξης του 10% και στο 4,945%, επίπεδα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Η απόδοση στο ελληνικό 5ετές ομόλογο εκτοξεύεται ακόμη πιο έντονα, στο 4,26% με άνοδο της τάξης του 25%.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software