Διαμαντοπούλου: Θετική εξέλιξη η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Διαμαντοπούλου: Θετική εξέλιξη η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

«Πιστεύουμε ότι η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου θα είναι ένα σημαντικό βήμα αν -με βάση τη διεθνή εμπειρία άλλων κρατών μέχρι τώρα- προέλθει η σύνθεσή του με υπερκομματική συναίνεση από τη Βουλή, έχει συγκεκριμένη αποστολή, στόχο, χρονοδιάγραμμα, υπηρεσίες υποστήριξης και προϋπολογισμό», δήλωσε η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Είναι μία θετική εξέλιξη η προαναγγελία του κ. Πιτσιόρλα για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για τα θέματα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Δεκαεπτά χώρες της ΕΕ έχουν αναπτύξει, ήδη, αντίστοιχους θεσμούς και εθνικά σχέδια» ανέφερε.

Συμπλήρωσε δε, ότι το Δίκτυο ως ελληνικό Think Tank, ασχολείται εδώ και δύο χρόνια με θέματα προετοιμασίας της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή, έχοντας μέχρι τώρα παρουσιάσει μελέτες, έρευνες, εκδόσεις και εκδηλώσεις σχετικά με την επίδραση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και της Τεχνητής Νοημοσύνης στους τομείς της εργασίας, της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας, της χρηματοοικονομικής κ.ά.

Επίσης, σημείωσε ότι σε αυτήν την προσπάθειά του ζήτησε τη βοήθεια από εξαιρετικά σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες, ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και δραστήριων εκπροσώπων από τον χώρο των επιχειρήσεων. Την άνοιξη προσκάλεσε τον επικεφαλής της ειδικής γερμανικής πλατφόρμας για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, ώστε να παρουσιάσει στην Ελλάδα τη στενή συνεργασία κράτους-πανεπιστημίων-επιχειρήσεων-ευνδικάτων-αυτοδιοίκησης.

Είναι αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο ότι συμμετείχαν στην συνάντηση οι σημαντικότεροι κοινωνικοί φορείς και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Σε πρόσφατο μάλιστα συνέδριο του Economist, παρουσιάσαμε το πώς θα μπορούσε να οργανωθεί ένα Εθνικό Συμβούλιο και αντίστοιχα οι στόχοι ενός Εθνικού Προγράμματος, τόνισε.

Powered by TUODY Software