Στα σκαριά προσλήψεις μέσω... SMS!

Στα σκαριά προσλήψεις μέσω... SMS!

Εύκολες και γρήγορες προσλήψεις μέσω SMS φέρνει η αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Στην αναβάθμιση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» θα προβλέπεται η απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης νέου εργαζομένου, όπου εκτός από τη δήλωση των υπερωριών «προκαταβολικά» μέσω SMS, στο εξής και η πρόσληψη θα γνωστοποιείται μέσω κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ενιαίο έντυπο Ε3 (αναγγελία πρόσληψης) υποβάλλεται το αργότερο την ίδια ημέρα της πρόσληψης και πάντως πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο.

Στην αναβάθμιση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news θα προβλέπεται η σχεδίαση νέων φορμών για την υλοποίηση της υποβολής πρόσληψης σε δύο στάδια.

Επίσης θα ανασχεδιαστεί η φόρμα των σταδίων πρόσληψης ενώ θα προβλέπεται και η γνωστοποίηση της πρόσληψης πριν την έναρξη της απασχόλησης μέσω SMS από τον εργοδότη.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η υλοποίηση διαδικασίας λήψης στοιχείων πρώτου σταδίου πρόσληψης μέσω SMS. Αυτό θα διευκολύνει τον εργοδότη στην δήλωση της πρόσληψης του νέου εργαζομένου και θα τον προστατεύει ουσιαστικά από ελέγχους των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αν δεν έχει προλάβει να καταχωρήσει το έντυπο Ε3 στην ΕΡΓΑΝΗ πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του εργαζομένου.

Ειδικότερα θα σχεδιαστούν εκ νέου:

* φόρμα πρώτου σταδίου πρόσληψης.

* φόρμα δεύτερου σταδίου πρόσληψης με σύνδεση με το πρώτο στάδιο της ίδιας διαδικασίας.

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software