Κηφισιά και Φιλοθέη... "πρωταγωνίστριες" στη ρευματοκλοπή

Κηφισιά και Φιλοθέη... "πρωταγωνίστριες" στη ρευματοκλοπή

Η ρευματοκλοπή από γνωστό καφέ στο Κολωνάκι δεν αποτέλεσε έκπληξη για τα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ, καθώς περιοχές όπως η Κηφισιά και η Φιλοθέη έχουν αναδειχτεί "πρωταθλήτριες"... στο σπορ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Όπως αναφέρεται, τα τελευταία τριάμισι χρόνια,μόνο στην Αττική έχουν καταγραφεί 13.055 περιστατικά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, το 2015 καταγράφηκαν 8.409 διαπιστωμένες ρευματοκλοπές, το 2016 διαπιστώθηκαν 11.685, το 2017 εντοπίστηκαν 9.120 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, συνολικά 5.270.

Η οφειλή προς την εταιρία, για το 2018 και με ένα μικρό ποσοστό από το 2017, είναι 14,7 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εισπραχθεί ήδη τα 3 εκατ. ευρώ.

Οπως εξηγούν στον Τύπο της Κυριακής υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει μια αυξητική τάση στα στοιχεία (2015 – 2016) και αυτό φαίνεται να συμβαίνει λόγω της οικονομικής κρίσης, μιας και πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και έτσι καταφεύγουν σε αδόκιμες πρακτικές.

Στα νησιά, πρώτα στην ρευματοκλοπή είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος και το Ηράκλειο Κρήτης.

Αντίστοιχα, στα νησιά που προσελκύουν το μεγαλύτερο κύμα τουριστών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, οι καλά γνωρίζοντες λένε πως γίνονται πολλές ρευματοκλοπές, ωστόσο παρατηρείται μειωμένος έλεγχος από τα συνεργεία, μιας και η εταιρία στις περιοχές αυτές είναι άκρως υποστελεχωμένη.

Σημειώνεται πως το νέο πλαίσιο, που θεσμοθέτησε η ΡΑΕ τον περασμένο Μάιο και με το οποίο προβλέπεται αυστηροποίηση των ποινών, έχει κάνει τους καταναλωτές να επιλέγουν λιγότερο τέτοιες διαδικασίες. Αποτέλεσμα αυτού να υπάρχει μείωση των διαπιστωμένων ρευματοκλοπών από το 2016 στο 2017, δηλαδή σε 2.565 και ας μην είχε τότε τεθεί σε εφαρμογή.  

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Powered by TUODY Software