Ελλάκτωρ: Απέκτησε επιπλέον ποσοστό 6,5% στην Αττική Οδό

Ελλάκτωρ: Απέκτησε επιπλέον ποσοστό 6,5% στην Αττική Οδό

Στην εξαγορά του 6,5% των μετοχών της εταιρείας Αττική Οδός Α.Ε. και αντίστοιχου ποσοστού της εταιρείας Αττικά Διόδια Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος 37,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε την Τρίτη η Άκτωρ Παραχωρήσεις, 100% θυγατρική της Ελλάκτωρ.

Πλέον, μετά από τις παραπάνω συναλλαγές, η Άκτωρ Παραχωρήσεις ελέγχει το 65,749% των μετοχών των εταιρειών Αττική Οδός Α.Ε. και Αττικά Διόδια Α.Ε., από το 59,249% που ήταν η συμμετοχή της στις εταιρείες προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται πως η Αττική Οδός Α.Ε. είναι η εταιρεία η οποία ανέλαβε, μέσω της Σύμβασης Παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου, ενώ η Αττικά Διόδια Α.Ε. ελέγχει σε ποσοστό 80% την εταιρεία Αττικές Διαδρομές Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου.

Το 6,5% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών Αττική Οδός Α.Ε. και Αττικά Διόδια Α.Ε. αποτελεί το ποσοστό που αναλογεί στην Άκτωρ Παραχωρήσεις από το συνολικό ποσοστό του 9,88% που κατείχε στις δυο εταιρείες η Τράπεζα Πειραιώς,για τη διάθεση του οποίου είχε διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελλάκτωρ, σε συνέχεια σχετικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς που έλαβε η Τράπεζα Πειραιώς μετά το πέρας του διαγωνισμού, απευθύνθηκε - όπως ορίζει το Συμφωνητικό Μετόχων αμφότερων των εταιρειών - στους υφιστάμενους μετόχους των εταιρειών Αττική Οδός Α.Ε. και Αττικά Διόδια Α.Ε., που διαθέτουν δικαίωμα προαιρέσεως, δικαίωμα το οποίο άσκησε η Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης τόνισε ότι «η ενίσχυση της συμμετοχής μας στις εταιρείες Αττική Οδός Α.Ε. και Αττικά Διόδια Α.Ε.  είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη νέα στρατηγική της Ελλάκτωρ που προβλέπει τη διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στον τομέα των παραχωρήσεων και τη δημιουργία μέσω αυτής μακροχρόνιας προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας. Είναι μία επένδυση με σημαντικότατα επιχειρηματικά, στρατηγικά και οικονομικά οφέλη για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο».

Όπως πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, «η Αττική Οδός αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό αποτύπωμα του Ομίλου μας, αφού από τη μία είναι δημιούργημα της θυγατρικής μας στις κατασκευές Άκτωρ και από την άλλη είναι ένα χαρακτηριστικό έργο παραχώρησης, της θυγατρικής μας Άκτωρ Παραχωρήσεις.

17 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του πρώτου τμήματος της, η Αττική Οδός διατηρεί αναλλοίωτη την κατασκευαστική της υπεροχή αλλά και αδιαμφισβήτητο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της, στοιχεία που την καθιστούν ένα από τα κορυφαία έργα υποδομής στην Ελλάδα, τον πλέον κομβικό οδικό άξονα της Αθήνας και τη σταθερή επιλογή για τις καθημερινές μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software