Κίνα: Καμία απόλυση από την Alibaba το 2019

Κίνα: Καμία απόλυση από την Alibaba το 2019

Η κινεζική εταιρία Alibaba, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, δεσμεύθηκε να μην κάνει φέτος καμία απόλυση, αψηφώντας την πρακτική που εφαρμόζουν πολλές εταιρίες του διαδικτύου εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας.

Η Alibaba θα συνεχίσει να προσλαμβάνει νέο προσωπικό, να ενισχύει τα προγράμματα εκπαίδευσης και να χρησιμοποιεί περισσότερες πλατφόρμες για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε σε εσωτερική συνάντηση της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Τζανγκ.

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα υπάρξουν απολύσεις σε κινεζικές εταιρίες που ασχολούνται με το διαδίκτυο, ενώ κάποιες επιχειρήσεις του κλάδου ήδη ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για μείωση του προσωπικού τους.

«Φέτος δεν θα απολύσουμε υπαλλήλους, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο την πλατφόρμα της Alibaba για να τονώσουμε την κατανάλωση και να έχουμε περισσότερες παραγγελίες για τις μεταποίηση και τις υπηρεσίες», δήλωσε ο Τζανγκ στη συνάντηση σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Alibaba.

Ένα από τα βασικότερα θετικά στοιχεία που έχουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνισε ο Τζανγκ.

Στα τέλη του 2008, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο Alibaba και στη συνδεόμενη με αυτόν εταιρία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Ant Financial ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 100.000.

Powered by TUODY Software