Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιχειρεί να «φάει» από τα έτοιμα

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιχειρεί να «φάει» από τα έτοιμα

«Hταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε να παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των ασθενέστερων στρωμάτων, αλλά και της μεσαίας τάξης, μετά από οχτώ χρόνια πολύ βαθιάς κρίσης και βεβαίως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η οποία δημιούργησε έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία, με τη ρύθμιση για το χρέος και με το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ που δίνει τη δυνατότητα για την εξυπηρέτηση των δανειακών μας υποχρεώσεων χωρίς προβλήματα, χωρίς αυτό το μεγάλο βάρος στην ελληνική οικονομία πάνω από τους ώμους μας, να επικρέμεται αυτή η πολύ μεγάλη απειλή της χρεοκοπίας» υποστήριξε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία κληρονόμησε η κυβέρνηση της ΝΔ», σημείωσε και πρόσθεσε: «Βλέπουμε, δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα από τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, αλλά και από τα στελέχη της κυβέρνησης, μια θριαμβολογία (…)και μια οικειοποίηση επιτυχιών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ΕΝΦΙΑ».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως αναμένουμε να δούμε «πώς θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, που στο κομβικό ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων έσπευσε να κάνει πίσω από την πρώτη στιγμή, χωρίς να αξιοποιήσει το πολύ σημαντικό εργαλείο που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον καταπιστευτικό λογαριασμό για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήδη από το 2020».

Powered by TUODY Software