Ομόλογα: Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετες

Ομόλογα: Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετες

Η προτίμηση των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα φαίνεται να εντείνεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα, οδηγώντας τις αποδόσεις σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Το ράλι των ελληνικών κρατικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα πυροδοτήθηκε τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας απέστειλε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ.

Σήμερα, Τετάρτη, η Ελλάδα έχει επιστρέψει στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών, με τη χώρα μας να έχει πάνω από 560 ραντεβού με 134 διαχειριστές από 100 funds στο διήμερο συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

Σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί στο 1,44%. Πρόκειται για πτώση έξι μονάδων βάσης ή 3,5% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. H απόδοση έχει μειωθεί περισσότερο από 50 μονάδες βάσης κατά τις τελευταίες 30 ημέρες, ενώ κινείται περίπου 260 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν τον Σεπτέμβριο του 2018.

Την ίδια ώρα η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 0.89%. Πτώση τριών μονάδων βάσης και για την απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού, που διαμορφώνεται στο 0,26%. Στο -0,50% η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς.

Powered by TUODY Software