«Μέρισμα» 139 εκατ. ευρώ και στις επιχειρήσεις ως έκπτωση φόρου

«Μέρισμα» 139 εκατ. ευρώ και στις επιχειρήσεις ως έκπτωση φόρου

Έκτακτο μέρισμα και για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2020. Συγκεκριμένα στο προσχέδιο που κατατέθηκε χθες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενσωματώνεται ένα κονδύλι 139 εκατ. ευρώ προς διανομή για τις επιχειρήσεις η καταβολή του οποίου θα εξειδικευτεί, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το κονδύλι αυτό, θα είναι ξεχωριστό από το αντίστοιχο  για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τα νοικοκυριά, ενώ μαζί με το αυξημένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα αποτελέσουν τον πακέτο παροχών που θέλει να κάνει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, το μέρισμα αυτό αναμένεται να δοθεί τον Δεκέμβριο και σύμφωνα με όσα γράφουν σημερινά δημοσιεύματα εξετάζεται να δοθεί σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που είναι οι συνεπέστεροι στην πληρωμή των φόρων.

Ουσιαστικά, πηγές αναφέρουν ότι το μέρισμα για τις επιχειρήσεις θα είναι εφάπαξ και θα λάβει τη μορφή έκπτωσης στην προκαταβολή φόρου. Τα δεδομένα βεβαίως δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη πλήρως, ενώ στο ΥΠΟΙΚ επεξεργάζονται τα σενάρια για να βρουν τους τελικούς αποδέκτες.

 

 

 

Powered by TUODY Software