Ενοίκια: Πού κυμαίνονται οι τιμές σε οδό Ερμού, Κολωνάκι, Γλυφάδα και Βόρεια Προάστια

Ενοίκια: Πού κυμαίνονται οι τιμές σε οδό Ερμού, Κολωνάκι, Γλυφάδα και Βόρεια Προάστια

Τα ενοίκια ανεβαίνουν σε επίπεδα προ κρίσης λίγο χαμηλότερα από τις τιμές του 2008. Πιo περιζήτητες περιοχές το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η Γλυφάδα και τα βόρεια προάστια

Αύξηση σημειώνεται στα ενοίκια στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με μελέτη της Cushman & Wakefield Proprius, η τιμή ενοικίασης ανά μήνα διαμορφώνεται στο ιστορικό κέντρο στα 285 ευρώ/τ.μ. , καταγράφοντας άνοδο 9,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (μήνας Σεπτέμβριος).

Συγκεκριμένα στην οδό Ερμού, το ενοίκιο ανέρχεται στα 3.420 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος, δηλαδή ελαφρώς χαμηλότερο από τα επίπεδα του 2008 – προ κρίσης – όταν η αντίστοιχη τιμή ήταν περίπου 3.600 ευρώ/τ.μ κατ’ έτος.

Σε άλλες περιοχές που θεωρούνται σημαντικά εμπορικά κέντρα και πολυτελείς συνοικίες, οι τιμές επίσης ανεβαίνουν. Ενδεικτικά, στη Γλυφάδα και στην οδό Μεταξά, η τιμή μίσθωσης φθάνει τα 135 ευρώ ανά τ.μ. ή αλλιώς τα 1.620 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος.

Η περιοχή του Κολωνακίου σημειώνει αύξηση 11% συγκριτικά με πέρυσι, με τα καταστήματα στην Τσακάλωφ να έχουν τιμή ενοικίασης 100 ευρώ ανά τ.μ. ή αλλιώς στα 1.200 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο.

Στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στην Κηφισιά, η άνοδος είναι πιο ήπια στο +4,3% φθάνοντας τελικά στα 120 ευρώ ανά τ.μ.

 Σύμφωνα με την αγορά η μεγαλύτερη αύξηση σε ενοίκια και τιμές ακινήτων στα βόρεια προάστια παρατηρείται στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι ενώ Για όσους ξένους επενδυτές τοποθετούνται κριτήριο αποτελεί η εγγύτητα στα αγγλόφωνα σχολεία

Στη Θεσσαλονίκη ο τιμές είναι σταθερές. Στην οδό Τσιμισκή τα καλά καταστήματα μισθώνονται για 140 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.

Powered by TUODY Software