Ψυχαγωγια

Η ιδιαίτερη αγάπη του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για τα ηλιοτρόπια

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ φιλοτέχνησε συνολικά 11 νεκρές φύσεις με ηλιοτρόπια, πολλές από τις οποίες στόχο είχαν να εντυπωσιάσουν τον Γκογκέν, στον βαθμό που κόσμησε με αυτούς τους πίνακες το υπνοδωμάτιό του στο Κίτρινο Σπίτι του στην Αρλ, όπου οι δύο καλλιτέχνες πέρασαν κάποιον καιρό μαζί, ζώντας και δημιουργώντας από κοινού, το 1888.

Τι σκέφτεται και πώς ζει η νέα γενιά των ΛΟΑΤΚΙ+;

Ομοφοβία, αμφιφοβία και τρανσφοβία: Πώς τις βιώνουν οι άνθρωποι που είναι ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς και κουίρ; Οι πρόσφατες θεσμικές αλλαγές έχουν αλλάξει το τοπίο;

To Summer Nostos Festival ξεκινά με ελεύθερη είσοδο!

To Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου 2019, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο, για να μας παρασύρει με την ανέμελη διάθεσή του!

Θάνος Μικρούτσικος: «Εγώ κι ο θάνατος είμαστε δυο πυγμάχοι σε ένα ρινγκ»

O Θάνος Μικρούτσικος δίνει μία μεγάλη μάχη με τον καρκίνο την τελευταία διετία και έκφρασε ένα μήνυμα θάρρους περιγράφοντας πως αντιμετωπίζει την ασθένεια.

Ένα σύγχρονο τελετουργικό σ’ έναν κόσμο μεταιχμιακό

Το έργο Lucy. tutorial for a ritual δανείζεται τον τίτλο του από τον αμφιλεγόμενο, διάσημο σκελετό αυστραλοπίθηκου που ανακαλύφθηκε στην Αιθιοπία το 1974. Πρόκειται, στην ουσία, για μια «τελετουργική απόπειρα» σύνδεσης ετερόκλητων μεταξύ τους στοιχείων, ένα πείραμα για τα ασαφή χρονικά και χωρικά όρια του περάσματος από το ατομικό στο συλλογικό.

Η Τζούλιαν Μουρ για την ακτιβιστική δράση και την αειφορία

Η Τζούλιαν Μουρ δεν πιστεύει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της υποκριτικής τέχνης και της ακτιβιστικής δράσης, ωστόσο αξιοποιεί το βήμα που της έχει δώσει η αξιόλογη κινηματογραφική της καριέρα για να υποστηρίξει πολυάριθμους σκοπούς για τους οποίους έχει ανάγκη να δράσει.

Φεστιβάλ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα»: Μια γιορτή κινηματογράφου και πολιτισμού

​​​​​​​Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» έρχεται για ακόμη μια χρονιά με στόχο «να φέρει τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρει το Καστελλόριζο στον κόσμο!».

Ο Σον Πεν θα σκηνοθετήσει και θα παίξει στο "Flag Day"… μαζί με τα παιδιά του!

Ο Σον Πεν σχεδιάζει να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στη δραματική "Flag Day” μαζί με την κόρη του Ντίλαν Πεν, τον γιο του Χόπερ Πεν και τους Τζος Μπρόλιν και Μάιλς Τέλερ.

«Αστεροειδής 179 – Κλυταιμνήστρα»: Αναζήτηση νοήματος κόντρα στη μοναξιά και τον θάνατο.

Μια γυναίκα του σήμερα, παραιτημένη στον καναπέ του σπιτιού της, διαλέγει να σταματήσει το χρόνο και την κίνηση του Αστεροειδή της για να αναλογιστεί πάνω στη ζωή της. Η εμβληματική μορφή της Κλυταιμνήστρας σχεδόν την αναγκάζει να μιλήσει την αλήθεια για τη ζωή, τον έρωτα και τον πόλεμο, τον άντρα και την γυναίκα, με τον βίαιο τρόπο που τελικά βασιλεύει στις πράξεις όλων μας.

Powered by TUODY Software