Συναυλία κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

Συναυλία κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

Ένα δυνατό μήνυμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών θα εκπέμψουν οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στη συναυλία “Η μουσική κατά της βίας”, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 9, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ (πύλη ΧΑΝΘ).

Στην συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς με σειρά εμφάνισης, οι καλλιτέχνες Νικόλας Λειβαδίτης, Σπύρος Γραμμένος, Πάνος Μουζουράκης, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιώτα Νέγκα/Θέμης Καραμουρατίδης, Νατάσα Μποφίλιου, Φοίβος Δεληβοριάς και ως παρουσιαστής ο Γιάννης Σερβετάς.

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση της ανεξάρτητης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Καταφύγιο Γυναίκας”, η οποία δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής ζευγαριών σε γυναίκες που έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας.

Η συναυλία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά και όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του ΔΣ του “Καταφυγίου Γυναικών”, Κωνσταντίνα Μοσχοτά, η περσινή εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία και αποτέλεσε την κύρια πηγή χρηματοδότησης του φορέα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Το “Καταφύγιο Γυναίκας” ιδρύθηκε το 2011, μετά από πρωτοβουλία νέων ανθρώπων και κατά τα τρία χρόνια λειτουργίας του έχουν απευθυνθεί σε αυτό 1.000 άτομα και έχουν επωφεληθεί από τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα γραφεία του φορέα, πάνω από 450.

Το 2013 απευθύνθηκαν στο “Καταφύγιο” 278 άτομα και 131 έκαναν χρήση των υπηρεσιών του. Η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών που επωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του κέντρου την περασμένη χρονιά ήταν Ελληνίδες (89%) και είχαν παιδιά το 91%.

Στην είσοδο της συναυλίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα για τους Γιατρούς του Κόσμου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software