Ξαρχάκος – Μαρινέλλα στην «Σονάτα του Σεληνόφωτος»

Ξαρχάκος – Μαρινέλλα στην «Σονάτα του Σεληνόφωτος»
«Άφησέ με να ’ρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε!» Ο Σταύρος Ξαρχάκος εμπνέεται από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος, τον σκηνικό μονόλογο του μεγάλου μας Γιάννη Ρίτσου.

Έργο βαθύτατα λυρικό, εμβληματικό της πρόθεσης του ποιητή να «ξανακάνει την ποίηση να βλέπεται και να ακούγεται», όπως ο ίδιος έλεγε, μετουσιώνεται μέσα από τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου. Ιδανική Γυναίκα με τα Μαύρα η Μαρινέλλα.

Τη σκηνοθετική μπαγκέτα σε αυτό το υψηλής ενέργειας και δύναμης καλλιτεχνικό γεγονός κρατάει ο ταλαντούχος Γιώργος Νανούρης.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», το σημαντικό ποιητικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου γίνεται ο καμβάς πάνω στον οποίον ο Σταύρος Ξαρχάκος συνέθεσε το νέο αυτό μουσικό έργο τον Γενάρη του 2015 και επέλεξε ως ερμηνεύτρια, τη Μαρινέλλα. Η σούπερ ντίβα του ελληνικού τραγουδιού αντιμετωπίζει το ρόλο αυτό ως γνήσια τραγωδός. Ένας σκηνικός μονόλογος, μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μια παρατεταμένη ικεσία για ζωή κι ελπίδα.  

Παραστάσεις:
8, 10, 11, 12, 15, 17 Δεκεμβρίου 2015, στις 21:00
9, 13 & 16 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:00

GAZI Music Theatre: Ιερά Οδός 7-13, Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων: 12-30 ευρώ

Προπώληση: 11876, viva.gr, Public, IANOS, Παπασωτηρίου, Seven spots, Reload
Powered by TUODY Software