Η μοναδική φωτογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ;

Η μοναδική φωτογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ;
Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 34 άντρες που ποζάρουν για την φωτογραφία που παραθέτουμε πιο κάτω, η οποία τραβήχτηκε στο Παρίσι το 1888.

Κρίνουν δε ότι πρόκειται για τη μοναδική φωτογραφική απεικόνιση του ενήλικα Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που ήταν γνωστός για τον ντροπαλό και συνεσταλμένο χαρακτήρα του. Μέχρι στιγμής ήταν γνωστές μόνο μερικές φωτογραφίες του εξπρεσιονιστή ζωγράφου σε ηλικία 13 ετών και μία σε ηλικία 19 ετών.

Ο Αντόνιο ντε Ρομπέρτις, ιστορικός της τέχνης που ειδικεύεται στη μελέτη του έργου του Βαν Γκογκ, συνέκρινε την φωτογραφία με τα αυτοπορτρέτα του καλλιτέχνη και θεωρεί ότι «κατά πάσα πιθανότητα» περιλαμβάνεται στην ομάδα των αντρών που φωτογράφισε ο Edmond Benart, στην Ακαδημία Julian του Παρισιού.

Ο Ιταλός ειδικός θεωρεί ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε τις δυο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου 1888, όταν ο Βαν Γκογκ βρισκόταν στο Παρίσι, σύμφωνα με άλλες πηγές. Επιπροσθέτως, βρίσκεται δίπλα στον ολλανδό φίλο του Andries Bonger,  κουνιάδο του Τεό Βαν Γκογκ, αδελφού του ζωγράφου.

Powered by TUODY Software