Πέθανε ο ηθοποιός Αντώνης Παπαδόπουλος

 Πέθανε ο ηθοποιός Αντώνης Παπαδόπουλος
Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός Αντώνης Παπαδόπουλος γνωστός στο κινηματογραφόφιλο κοινό από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του στις ταινίες του Κώστα Ζάπα «Μικρές ελευθερίες» (2008) και «Η ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας» (2011).

Ο Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1949 στην Καρδίτσα και υπήρξε μαθητής του Κάρολου Κουν στο Θέατρο Τέχνης χωρίς ωστόσο να παίξει σε κάποια παράστασή του

Πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης, εξορίστηκε στην Μακρόνησο κατά την δικτατορία ενώ συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μάλιστα, είχε δεχτεί σφαίρα στο πόδι κατά την διάρκεια των τραγικών εκείνων ημερών. Ωστόσο, ο Παπαδόπουλος ήταν αρκετά υπερήφανος ώστε να μην ζητήσει ποτέ να «εισπράξει» τα χρωστούμενα εκείνης της περιόδου.

Τελευταία ταινία του Παπαδόπουλου είναι η «Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη», επίσης του Ζάππα που που θα προβληθεί στις αίθουσες κατά την διάρκεια της τρέχουσας κινηματογραφικής σεζόν. Στην ταινία, ο Παπαδόπουλος υποδύεται έναν ξεπεσμένο πλεϊμπόι ο οποίος ερωτεύεται μια στριπτιζέζ (Αγγελική Παπαθεμελή).

Ο θάνατος του Αντώνη Παπαδόπουλου οφείλεται στην βεβαρημένη υγεία του και η κηδεία του έγινε στο δημοτικό κοιμητήριο του Βύρωνα την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software