Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο τραγουδά στην Αβάνα

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο τραγουδά στην Αβάνα
Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο θα δώσει μεγάλη συναυλία το Σάββατο για πρώτη φορά στη Αβάνα που θα είναι αφιερωμένη στην κουβανέζικη μουσική.

Ο 75χρονος ισπανός τενόρος, ένας από τους διασημότερους τραγουδιστές όπερας παγκοσμίως, θα ερμηνεύσει στο Grand Teatro "ρεπερτόριο αφιερωμένο στην κουβανέζικη μουσική, με έργα των Gonzalo Roig και Ernesto Lecuona", δύο από τους σημαντικότερους κουβανούς συνθέτες του 20ου αιώνα, μετέδωσε η τοπική τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Πολιτισμού.

Γιγαντοοθόνες για τη μετάδοση της συναυλίας θα τοποθετηθούν το Σάββατο έξω από το Grand Teatro, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές που είναι το υπουργείο Πολιτισμού, το Κουβανέζικο Ινστιτούτο Μουσικής και το Εθνικό Συμβούλιο Τεχνών του Θεάματος.

Ο Ντομίνγκο, ο οποίος διευθύνει την Εθνική Ορχήστρα της Ουάσινγκτον και την Όπερα του Λος Άντζελες, θα συνοδεύεται από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Κούβας, υπό τη διεύθυνση του Αμερικανού Eugene Kohn.

H πρώτη αυτή επίσκεψη του Ντομίνγκο πραγματοποιείται μετά τις επισκέψεις άλλων διεθνών αστέρων, κυρίως Αμερικανών, οι οποίοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο νησί μετά την ιστορική έναρξη στα τέλη του 2014 για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας: οι Rolling Stones, Katy Perry, Rihanna, Ozzy Osbourne ή ακόμη ο Usher.

Το Grand Teatro de La Habana, ένα νεο-μπαρόκ κτίριο με πρόσοψη διακοσμημένη από πολλά μαρμάρινα αγάλματα, είναι από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας.
 
Πηγή: AFP, με πληροφορίες από Prensa Latina

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software