«Παρ’ όλα αυτά»: Εννέα μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο

«Παρ’ όλα αυτά»: Εννέα μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο

Το Φεστιβάλ Αθηνών εντάσσει στο πρόγραμμά του μία παράσταση-ντοκουμέντο που ξεχώρισε και συγκίνησε πολύ το χειμώνα που πέρασε.

Το «Παρ’ όλα αυτά», αν και παρουσιάστηκε για μικρό αριθμό παραστάσεων, συζητήθηκε πολύ, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

Στηρίζοντας τον ειδικό σκοπό της παράστασης, το Φεστιβάλ φιλοξενεί εκτάκτως τη συγκεκριμένη παραγωγή, προσφέροντας όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Οδηγός των εννέα εθελοντριών στο πρωτότυπο θεατρικό εγχείρημα, η σκηνοθέτις Γεωργία Μαυραγάνη, η οποία δήλωσε πως αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση της Ε.Α.Ε. για τη δημιουργία μιας παράστασης με θέμα τον καρκίνο. «Ήταν κάτι που με απασχολούσε αρκετά. Ήθελα να φτιάξω μια παράσταση με θέμα την ασθένεια καθώς αντιλαμβάνομαι ότι σε μία τέτοια υπερεπείγουσα συνθήκη, αρχίζει κανείς να ξανασκέφτεται τη ζωή του με έναν τρόπο διαφορετικό που ίσως μέσα στην καθημερινότητα δεν το κάνει».

Μιλώντας για την εμπειρία της, η Γ. Μαυραγάνη ανέφερε: «Βρέθηκα μπροστά σ' ένα σύνολο υπέροχων γυναικών οι οποίες είχαν, όχι μόνο την τόλμη αλλά και τη σοβαρότητα και την απλότητα να βουτήξουν μέσα στη θεατρική συνθήκη με έναν πολύ ειλικρινή και αυθόρμητο τρόπο. Μέσα από τη διαδικασία αυτή και την επαφή μου μαζί τους, έχω μετατοπιστεί και εγώ η ίδια σαν προσωπικότητα, σκέφτομαι και βιώνω τη ζωή με έναν τρόπο τελείως διαφορετικό. Δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου προσφερθεί κάτι τέτοιο και αυτό το χρωστάω σε εκείνες».

Η παράσταση αντλεί από τη φόρμα του θεάτρου - ντοκουμέντο. «Είναι οι ίδιες τους οι μαρτυρίες, οι ίδιες τους οι ζωές που ακούγονται στη σκηνή. Στην ουσία η παράσταση είναι μία συμπυκνωμένη εκδοχή των συναντήσεων μας», εξήγησε η Γ. Μαυραγάνη και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια παράσταση καλλιτεχνικών αξιώσεων, η οποία καταφέρνει αυτό που μόνο η τέχνη μπορεί να κάνει: παίρνει κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο, βάρβαρο και άσχημο και το μετατρέπει σε κάτι όμορφο».

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Γεωργία Μαυραγάνη

Παρ' όλα αυτά

Εννέα μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο

Πειραιώς 260 – Η

17 Ιουνίου, 21:00

Η προπώληση ξεκίνησε.

Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος & 5 ευρώ για Αμέα και ανέργους.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software