Από την Κόρινθο ξεκινά το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»

Από την Κόρινθο ξεκινά το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»

«Ανοίγει» σήμερα το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες», με ταινίες μεγάλου μήκους από όλον τον κόσμο, στην Κόρινθο (4-13/10), ακολούθως στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (8-10/10) και στο Ναύπλιο (11-13/10).

Στα εννέα χρόνια διαξαγωγής του -ξεκίνησε το 2008- το Φεστιβάλ κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως λένε οι διοργανωτές του, «να γίνει γνωστό και να αποτελέσει το εφαλτήριο για το ξεκίνημα της καριέρας πολλών νέων ανθρώπων, με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο πρώτος στόχος του είναι να προβάλλει την περιοχή που πραγματοποιείται. Ο δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη σχέσεων με την τοπική κοινωνία και άλλους πολιτιστικούς φορείς».

Στις «Γέφυρες» ξεχωριστή θέση έχουν οι ταινίες με θέμα τους πρόσφυγες, ταινίες από σκηνοθέτες της Διασποράς, καθώς επίσης και μία νέα κατηγορία, το «50/50», όπου θα προβληθούν ταινίες ισάριθμες γυναικών και ανδρών κινηματογραφιστών, με συντελεστές 50% άνδρες και 50% γυναίκες.

Η κριτική επιτροπή για το μεγάλο βραβείο σε ταινία μεγάλου μήκους στην κατηγορία «Γέφυρες-Παγκόσμιος κινηματογράφος» αποτελείται από τον χολυγουντιανό διευθυντή φωτογραφίας Μπιλ Μπάτλερ («Τα σαγόνια του καρχαρία», «Γκρηζ», «Ρόκυ» είναι -μεταξύ άλλων- ταινίες που έχει συνεργαστεί) o ελληνικής καταγωγής Τζίμι Ντε Μέτρο, διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν. Υόρκης, ο Ινδός παραγωγός Βιβέκ Σινγκάνια, ο Αμερικανός παραγωγός Τζορτζ Ρόμπερσον, η δημοσιογράφος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Kική Περικλέους και η σκηνοθέτης Ελισάβετ Χρονοπούλου, η οποία θα παραδώσει επίσης σεμινάριο-masterclass με θέμα «Η Τεχνική της Υποκριτικής από το Γύρισμα στο Μοντάζ».

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Ναυπλιέων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://piff.cineartfestival.eu/en/festival/program/.

Powered by TUODY Software