Η ιστορία του Ντιρκ και της Τζένης (μια σχέση χωρίς DNA)

Η ιστορία του Ντιρκ και της Τζένης (μια σχέση χωρίς DNA)

Οι εικόνες της βραβευμένης φωτογράφου Sandra Hoynμας ξεναγούν στο αληθινό ψέμα που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ζουν.

-Ας διαλέξουμε ένα υποθετικό όνομα. Ας βαφτίσουμε τον ήρωα μας Ντιρκ.

-Δεν έχει και τόσο σημασία πώς θα τον ονομάσουμε. Το προφίλ της ζωής του έχει ενδιαφέρον. Ο Ντιρκ συζεί με τη “γυναίκα” του Τζένη. Είναι μια κούκλα από σιλικόνη.

-Ο Ντιρκ είναι Γερμανός. Αυτό δεν είναι μια υπόθεση εργασίας. Επίσης υπόθεση εργασίας δεν είναι πως κυριολεκτικά έχει  εξοντωθεί από τα υπερβολικά ωράρια εργασίας του και, κυρίως, πως είναι ένας βαθιά μοναχικός άνθρωπος.

-Ο Ντιρκ αγόρασε την Τζένη στην τιμή των 6000 ευρώ. Δείχνει τόσο αληθινή. Δεν είναι απλά ένα σεξοπαιχνίδι. Είναι η σύντροφός του.

-Ο Ντιρκ έχει αναπτύξει μια πραγματικά ανθρώπινα «ζεστή» σχέση μαζί της. Της μιλά. Της έχει δώσει ψυχή. Την περιποιείται με τον ίδιο τρόπο που θα περνιούνταν άνθρωπο.

Η Τζένη είναι ένα αναβαθμισμένο μοντέλο σιλικονάτης κούκλας. Το δέρμα της είναι μαλακό. Ο Ντιρκ είναι σίγουρος πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εκείνη.

-Η καθημερινότητα που μοιράζονται είναι πολύ συγκεκριμένη. Διαδραματίζεται στο διαμέρισμά του. Ποτέ σε δημόσιο χώρο. Ο Ντιρκ έχει αποφασίσει πως η ζωή τους πρέπει να παραμείνει για πάντα κρυφή.

 * Η Sandra Hoyn είναι freelance φωτογράφος και δημοσιογράφος. Ζει στο Αμβούργο. Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη φωτογραφία στο University of Applied Sciences Hamburg. Συνεργάζεται με περιοδικά και ΜΚΟ. Της αρέσουν πολύ τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, τις κοινωνίες των ανθρώπων. Ταξιδεύει διαρκώς. Έχει παρουσιάσει δουλειές από ταξίδια της στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη. Φωνογραφίες και θέματά της έχουν φιλοξενηθεί σε έντυπα όπως οι Die Zeit, Zeit Campus, Chrismon, Der Spiegel, stern, Missio Magazin, NEON, GEO, GEOlino και The New York Times Lens Blog. Εκτός των άλλων η Hoyn, εντός 2016, πήρε το δεύτερο βραβείο, κατηγορία «Καθημερινή Ζωή» στα Sony World Photography Awards. Το 2014 επιλέχτηκε από το LensCulture ως ένα από τα 50 καλύτερα και ανερχόμενα ταλέντα στον κόσμο της φωτογραφίας.

Πηγή: fragilemag.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software