Περιβαλλον

Συνάντηση Χατζηδάκη με εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων

Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τους εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων.

Κλιματική αλλαγή: Ακραία φαινόμενα πλήττουν και τις ανεπτυγμένες οικονομίες

Ακόμη και οι πιο ανεπτυγμένες οικονομίες δεν μπορούν να γλιτώσουν από τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν ολοένα και συχνότερα τον πλανήτη εξαιτίας της υπερθέρμανσης της Γης.

Κλιματική αλλαγή και υγεία: Η μεγαλύτερη απειλή τον 21ο αιώνα

Η κλιματική αλλαγή βλάπτει την υγεία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Καμπανάκι από ΟΗΕ: Ολοκληρώνεται η θερμότερη δεκαετία που έχει καταγραφεί ποτέ

Σε μια ζοφερή διαπίστωση προχώρησε ο ΟΗΕ σχετικά με το κλίμα, καθώς ανακοίνωσε ότι με το 2019 κλείνει η θερμότερη δεκαετία που έχει καταγραφεί ποτέ.

ΕΕ: Η Ευρώπη να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050

Τον στόχο η Ευρώπη να μειώσει στο μηδέν ως το 2050 τις εκπομπές αερίων θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με προσχέδιο των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής που αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα και μοιάζει να αναγγέλλεται σκληρές συγκρούσεις ανάμεσά τους.

Κλιματική αλλαγή: Η άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει τη συχνότητα των τοκετών πριν την ώρα τους

Η άνοδος της θερμοκρασίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έχει και μια παραγνωρισμένη επίπτωση, καθώς αυξάνει τη συχνότητα των τοκετών που γίνονται πριν την ώρα τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Περιβάλλον ώρα μηδέν: Νεκρή φάλαινα είχε στο στομάχι της 100 κιλά σκουπίδια [video] [pics]

Μια φάλαινα φυσητήρας, η οποία πέθανε αφού ξεβράστηκε στη Νήσο Χάρις της Σκωτίας, είχε μέσα στο στομάχι της "μια μπάλα απορριμμάτων" βάρους 100 κιλών, αναφέρει το BBC.

Μητσοτάκης για το Κλίμα: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα [video]

Πρόκληση αλλά και μοναδική ευκαιρία για την αντιμετώπιση μιας «απειλής παγκόσμιας κλίμακας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την «απεξάρτηση των οικονομιών μας από τον άνθρακα» η οποία «απαιτεί την καθολική αναδιάρθρωσή τους», κατά την παρέμβαση του στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη.

"Δάρδανος" και "Ιόλαος": Οι μυθικοί ήρωες που θα μας "σώσουν" από πλημμύρες και φωτιές [video]

Την παρουσίαση δύο σχεδίων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και δασικών πυρκαγιών με τις κωδικές ονομασίες "Δάρδανος" και "Ιόλαος", έκανε ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου και του γγ Πολιτικής Προστασίας.

Powered by TUODY Software