Στους δρόμους για το κλίμα: Εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν και ζητούν δράση

Στους δρόμους για το κλίμα: Εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν και ζητούν δράση

Το μέλλον αυτού του κόσμου είναι τα παιδιά και τα παιδιά έχουν προ καιρού αντιληφθεί το οριακό σημείο στο οποίο έχει φτάσει ο πλανήτης. Κι όσο εμείς... καθόμαστε αδρανείς, αυτά σχεδιάζουν το αύριο έχοντας πρωτίστως στο μυαλό τους τη νίκη στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. 

Με μπροστάρη τη Γκρέτα Τούνμπεργκ, εκατομμύρια μαθητές αφήνουν σήμερα στην άκρη τα βιβλία τους και διαδηλώνουν ελπίζοντας ότι αυτοί που πρέπει θα λάβουν το μήνυμα. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πρώτες διαδηλώσεις έγιναν νωρίτερα στην Αυστραλία με τις αρχές να τονίζουν ότι η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά την εποχή του πολέμου στο Ιράκ. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στο 80.000 άνθρωποι στο Σίδνεϊ και 150.000 στη Μελβούρνη βγήκαν στους δρόμους και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. 

Ανάλογες πορείες θα γίνουν σε πολλά μέρη του πλανήτη και βέβαια και στη χώρα μας, τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και σε πόλεις της επαρχίας. 

Όσο για την Τούνμπεργκ, αυτή βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη όπου μαζί με περίπου 1,1 εκατ. μαθητές θα συμμετάσχουν στην παγκόσμια διαμαρτυρία.


 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software