Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει Natural στην Θεία Κοινωνία

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει Natural στην Θεία Κοινωνία
Οι αξιωματούχοι του Βατικανού είπαν στους Καθολικούς ιερείς ότι το κρασί που χρησιμοποιείται για τη Θεία Κοινωνία πρέπει να είναι «φυσικό» και δεν πρέπει να είναι ξινό –επίσης  τους είπαν ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν στη Θεία Κοινωνία ψωμί χωρίς  γλουτένη!

Οι νέοι κανόνες σχετικά με το κρασί και το ψωμί της Θείας Κοινωνίας που εκδόθηκε από το Βατικανό οφείλονται σε ανησυχίες σχετικά με τη διαδεδομένη διαθεσιμότητα προϊόντων που μπορεί να είναι ακατάλληλα για τη Θεία Κοινωνία.

«Μέχρι πρόσφατα ήταν οι θρησκευτικές κοινότητες που φρόντιζαν να ψήσουν το ψωμί και να κάνουν το κρασί για τον εορτασμό της Ευχαριστίας», είπε το Βατικανό. «Σήμερα, όμως, αυτά τα υλικά πωλούνται επίσης σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, ακόμη και μέσω του Διαδικτύου».

Η νέα καθοδήγηση απεστάλη σε επιστολή προς τους επισκόπους από την εκκλησία του Βατικανού για τη Θεία Λατρεία και την πειθαρχία των Μυστηρίων, κατόπιν εντολής του Πάπα Φραγκίσκου. Το ραδιόφωνο του Βατικανού δημοσίευσε ολόκληρη την επιστολή.

Σε αυτό, αξιωματούχοι του Βατικανού υπενθύμισαν στους ιερείς να ελέγξουν προσεκτικά τα αποθέματα του "ιερού κρασιού" τους. «Το κρασί που χρησιμοποιείται στον πιο ιερό εορτασμό της Ευχαριστιακής Θυσίας πρέπει να είναι φυσικό, από καρπό του σταφυλιού, καθαρό και άχρωμο, που δεν αναμειγνύεται με άλλες ουσίες.»

«Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί ώστε το κρασί που προορίζεται για τον εορτασμό της Ευχαριστίας να είναι καλά συντηρημένο και να μην έχει μπερδευτεί με άλλες ουσίες».

Στην επιστολή αναγράφεται επίσης:  «Είναι εντελώς απαγορευμένο να χρησιμοποιείτε οίνος αμφίβολης αυθεντικότητας ή προέλευσης». Η μόνη έγκυρη εναλλακτική λύση για το κρασί είναι ο μούστος, ουσιαστικά χυμός σταφυλιών, ο οποίος μπορεί να αντικαταστήσει το κρασί στη Θεία Κοινωνία εάν ένα άτομο δεν μπορεί να καταναλώσει αλκοόλ για οποιονδήποτε λόγο.

Η επιστολή πρόσθεσε επίσης ότι το ψωμί χωρίς γλουτένη δεν είναι κατάλληλο για την Ευχαριστία, αν και μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη.

Πηγή: krasiagr.com


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software