Σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο

Σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο

Το σπετζοφάι χαρακτηρίζεται από τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα που δένουν ιδανικά με σάλτσα από γλυκιές πιπεριές και ντομάτα (κάποιοι βάζουν και κρεμμύδι). Στην Ελλάδα είναι πασίγνωστα το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για σπετζοφάι Πηλίου. Αν βρείτε και βολιώτικο λουκάνικο θα... απογειώσετε το πιάτο σας.

Τα υλικά της συνταγής είναι για 4 άτομα:
1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες, 10 πράσινες πιπεριές κέρατο, 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες, 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι. πιπέρι.

Εκτέλεση της συνταγής:

Χαράξτε τις πιπεριές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος. Βάλτε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τις και φυλάξτε τις. Καθαρίστε το τηγάνι και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Βάλτε μέσα στο τηγάνι τα λουκάνικα και ψήστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάλτε και τις πιπεριές και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να μαγειρευτεί το σύνολο μέχρι να φύγουν τα ζουμιά και να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρετε το σπετζοφάι ζεστό. Σερβίρετε δίπλα πικάντικη φέτα και ψωμί για βούτηγμα. Αν θελήσετε μπορείτε να βάλετε μέσα και κομματάκια μελιτζάνας αφού πρώτα τα τηγανίσετε ελαφρά, αλλά και 1-2 σκελίδες σκόρδο αν σας αρέσει η γεύση του.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software