Συνταγή: Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα ροκφόρ!

Συνταγή: Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα ροκφόρ!

Υλικά 

  • 800 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  • μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανός
  • 200 γρ. ροκφόρ λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κουταλιές σούπας μπράντι

Εκτέλεση

Χτυπάμε λίγο τα φιλέτα της γαλοπούλας για να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τα φιλέτα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.

Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ροκφόρ:

Λιώνουμε το ροκφόρ με ένα πιρούνι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στο ροκφόρ το σκόρδο, το γάλα και το μπράντι.

Μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.

Βάζουμε τα σοταρισμένα φιλέτα της γαλοπούλας σε ένα ταψί.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ροκφόρ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Όταν είναι όλα έτοιμα, σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη πιατέλα, μαζί με τα φιλέτα της γαλοπούλας.

Πασπαλίζουμε με το αγαπημένο μας τριμμένο τυρί και μαϊντανό.

Τα φιλέτα γαλοπούλας με σάλτσα ροκφόρ είναι έτοιμα!

Powered by TUODY Software