Συνταγή: Παπαρδέλες με προσούτο

Συνταγή: Παπαρδέλες με προσούτο

Μια απολαυστική μακαρονάδα, ιδανική για μεσημεριανό!

Υλικά

250 γραμμάρια παπαρδέλες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό μισού λεμονιού
τριμμένο τυρί παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
βασιλικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζετε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίζετε με το πιπέρι. Προσθέτετε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας.

Έπειτα, όταν αρχίζει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

Προσθέστε βασιλικό αν θέλετε και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα μια τελευταία φορά.

Τέλος σερβίρετε και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software