Απεργία διαρκείας στα φαρμακεία

Απεργία διαρκείας στα φαρμακεία

«Ρολά» κατεβάζουν από την Πέμπτη όλα τα φαρμακεία της χώρας: Συγκεκριμένα ξεκινούν απεργία διαρκείας, και θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση και όπως αναφέρει «τώρα αρχίζει ο αγώνας και θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία».

Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι «αιφνιδιαστικά» και με «ύπουλο τρόπο» η κυβέρνηση φέρνει την τελευταία στιγμή, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη δημόσια Υγεία σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Κυριάκο Θεοδοσιάδη, προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και όποια ώρα θέλουν, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο, με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017, γίνεται εμπόρευμα.

Powered by TUODY Software