Ένταση και μεγάλες ουρές στα φαρμακεία

Ένταση και μεγάλες ουρές στα φαρμακεία
Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί στα ανοικτά φαρμακεία, λόγω της απεργίας διαρκείας που έχουν κηρύξει οι φαρμακοποιοί, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο και ειδικά για τις ρυθμισεις που αφορούν τον κλάδο τους.

Η αναμονή των πολιτών, ως επί το πλείστον ηλικιωμένων, έφτανε ακόμα και τις 2 ώρες.

Την Παρασκευή υπήρχαν περιοχές, όπως η Νέα Σμύρνη και το Φάληρο, όπου κανένα φαρμακείο δεν ήταν ανοιχτό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του nooz, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο Περιστέρι στην οδό Αγ. Τριάδος, σε φαρμακείο όπου λειτουργούσε κανονικά.

Απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το φαρμακείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φαρμακοποιού, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και πελατών, που έκαναν παράπονα για την απεργία, καθώς –όπως δήλωναν– "σε ολόκληρο Περιστέρι μόνο ένα φαρμακείο λειτουργούσε".

Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό.

Στο Περιστέρι στη Νέα Ζωή τουλάχιστον 2 φαρμακεία (στις οδούς Πελοπίδα και Αγ. Τριάδος) δεν συμμετέχουν στην απεργία).

Την Παρασκευή ήταν ανοικτά στην Αθήνα 36 φαρμακεία από τα περίπου 3.500.

Τι αλλάζει στα φαρμακεία

Τη σύσταση ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας μόνο μεταξύ φαρμακοποιών, διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και απελευθέρωση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ από 1 Ιανουαρίου 2017, περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο ρυθμίζεται επίσης και το θέμα της ίδρυσης φαρμακείων κοντά σε δημόσιο νοσοκομείο και σε απόσταση 100 μέτρων από την πύλη. (Διαβάστε περισσότερα)
Powered by TUODY Software