Δεν αυξάνονται τα φαρμακεία: "Ατυχής η δήλωση Δαγρέ"

Δεν αυξάνονται τα φαρμακεία: "Ατυχής η δήλωση Δαγρέ"
Ταλαιπωρία και το Σάββατο για τους πολίτες που ψάχνουν εφημερεύοντα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, ενώ αμφίβολο είναι ότι ακόμη και όταν φθάσουν μπροστά στον φαρμακοποιό θα βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται, καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών "προχωρά στην ενίσχυση των ήδη εφημερευόντων φαρμακείων με ικανό αριθμό άλλων φαρμακοποιών και φαρμακευτικού υλικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού", αλλά "όχι στην αύξηση των σημείων που ήδη εφημερεύουν" ενώ χαρακτηρίζει «ατυχή» τη δήλωση του αντιπροέδρου του ΦΣΑ Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Νωρίτερα, ο κ. Δαγρές είχε δηλώσει πως ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν αυξάνεται σε 150 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ επεσήμανε πως "ξεκίνησε ήδη μηχανισμός βάσει του οποίου ομάδες φαρμακοποιών θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες, ώστε να επέμβουν σε περιοχές όπου παρατηρείται οξύ πρόβλημα, είτε με ουρές στα φαρμακεία, είτε ελλείψεων, για να προσφέρουν φάρμακα".

Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ.Δαγρές, η απεργία των φαρμακοποιών συνεχίζεται μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου για τον προσδιορισμό της περαιτέρω πορείας του.

"Όμηροι των φαρμακοποιών οι πολίτες"

Όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών που απεργούν είναι οι πολίτες δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών... αντί να ανοίξουν 200 φαρμακεία, άνοιξαν 50 φαρμακεία με συνέπεια την ταλαιπωρία του κόσμου. Αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου... χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε και για πόλεμο των φαρμακοποιών ενάντια στην κοινωνία. Εξήγησε πως με τις διατάξεις «τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία. Μπορεί να συστεγάζεται, όμως, φαρμακείο με φαρμακοποιό ως ξεχωριστή επιχείρηση, με ξεχωριστό ΑΦΜ και ξεχωριστή ταμειακή μηχανή».

Για τη μετάταξη των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ξεκινάει 9 Απριλίου, θα τελειώσει σε 1 μήνα και στόχος είναι μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software