Σφοδρή κόντρα για τον αναγκαστικό δανεισμό

Σφοδρή κόντρα για τον αναγκαστικό δανεισμό

Συνέχεια δίνει η κυβέρνηση στη νέα διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε μετά από δηλώσεις Γλέζου περί εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης, λέγοντας ότι "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια".

Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: "Για να σταματήσει επιτέλους η «καραμέλα» περί δήθεν διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Γλέζου, παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία (10-5-2014), το οποίο έχει ως εξής:

"Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο".

Και συνεχίζει ο κ. Κεδίκογλου: "Σήμερα βέβαια μάθαμε ότι δεν είναι μόνον ο κ. Γλέζος, αλλά και ο κ. Μηλιός, που συμφωνεί στην ίδια απάντηση για το ερώτημα "πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά;". Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δανεισμό, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο κ. Στρατούλης από το Μάιο του 2012. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…".

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε: "Όταν ένας πρωθυπουργός υιοθετεί μεθόδους μονταζιέρας, διαστρέβλωσης και μια εμφυλιοπολεμική ρητορεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποφεύγοντας τον απευθείας διάλογο για τις θέσεις του, το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως η αυριανή ανεύθυνη αντιπολίτευση.

Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Σαμαρά, θα μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας, θα αποκαλύπτουμε την καταστροφική πολιτική του, θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τη σωτηρία της χώρας. Κύριε Σαμαρά είστε η Ελλάδα τους χθες που φεύγει".
Powered by TUODY Software