Βαθαίνει το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ

Βαθαίνει το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ
Ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - μετά τον Θάνο Μωραϊτη - θέτει και ένα μέλος της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον υφυπουργό Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος με ανάρτηση στο Facebook αναφέρει πως τα ποσοστά της Ελιάς στις Ευρωεκλογές συνιστούν αποτυχία.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει πως "με την παρούσα κατάσταση, αν δεν συμβούν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης, που δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι, για να μην καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες, κι οι εκλογές γίνουν σύντομα πριν τα όποια οικονομικά επιτεύγματα περάσουν στην καθημερινότητα του πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται".

"Αυτό βέβαια ίσως αποτελέσει και το τέλος των ψευδαισθήσεων" προσθέτει.

"Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να ομολογήσουμε ότι το αποτέλεσμα συνιστά μια αποτυχία. Όχι τόσο μεγάλη όσο περιμέναμε, χάρη στη συσπείρωση των τελευταίων ημερών, αλλά πάντως αποτυχία, καθώς χάσαμε 1 στους 3 ψηφοφόρους μας. Και σκεφτείτε ότι το κλίμα σε επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είναι ακόμη πιο πολωμένο και δύσκολο" σημειώνει.

"Οι συγκρίσεις πρέπει πάντα να γίνονται με ποσοστά εκλογών κι όχι με ποσοστά δημοσκοπήσεων" τονίζει.

"Ξέρω επίσης από την επαφή μου μαζί σας ότι αυτό που σας κράτησε ήταν κυρίως οι δεσμοί με τη δημοκρατική παράταξη κι ότι η ψήφος σας ήταν ψήφος μιας τελευταίας ευκαιρίας για ν’ αλλάξουμε πολλά. Συχνά μου θύμιζε τη φράση της αείμνηστης Μελίνας «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια». Είναι διαφορετικό ένα ενθουσιώδες 8% από ένα 8% βαθέως προβληματισμού" αναφέρει παράλληλα.

"Το συνέδριο που θα γίνει δε θα πρέπει να είναι συνέδριο πανηγυρικής επιβεβαίωσης του πόσο καλοί είμαστε, προεκλογικού χαρακτήρα, ούτε κομματικών μηχανισμών αποκομμένων από την κοινωνία. Θα πρέπει ν’ ακουστεί αυθεντικά η φωνή της βάσης. Θα πρέπει να τα δούμε και να τα επανεξετάσουμε ΟΛΑ.

Αν δεν το κάνουμε τώρα, τότε πότε; Πήγαμε από το 45% στο 12% κι από εκεί στο 8%. Θα περιμένουμε την οριστική μας εξαέρωση; Λέω αυτές τις σκέψεις γιατί αισθάνομαι υποχρεωμένος να μεταφέρω το μήνυμα που απ’ όλες τις επαφές μας προκύπτει, γιατί πάνω απ’ όλα μετράει η μεταξύ μας σχέση εμπιστοσύνης και η συνείδησή μου.

Ο αγώνας για τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά συνεχίζεται", καταλήγει.

Επίσης, σε άρθρο του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραϊτης, έθεσε ευθέως θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Το άρθρο του κ. Μωραϊτη που θεωρείται φιλοπαπανδρεϊκός αφορά στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά και συνολικά στην μελλοντική πορεία της παράταξης.

"Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη, η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει. Να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους" αναφέρει.

Είχαν προηγηθεί άρθρα των Κώστα Σκανδαλίδη, Δημήτρη Ρέππα και Παύλου Γερουλάνου.

Απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

"Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στη παράταξη, τους υποψήφιους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια την χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ" αναφέρουν κύκλοι της Χ. Τρικούπη.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software