Επιστολή Μώραλη στον Αθανασίου για τα δικαστήρια

Επιστολή Μώραλη στον Αθανασίου για τα δικαστήρια
Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, απέστειλε ο Γιάννης Μώραλης. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά ζητά να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά και να ξεκινήσει άμεσα, διαδικασία συνολικής επανεξέτασης του θέματος.

Αναφέρει ο κ. Μώραλης: "Το θέμα της έδρας των Δικαστηρίων Πειραιώς και της στέγασης τους αποτελεί κεντρικό ζήτημα που απασχολεί και προβληματίζει το σύνολο των παραγωγικών φορέων της πόλης, αλλά και το σύνολο των δημοτών. Το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά, από τα κτίρια των οδών Σκουζέ και Φίλωνος και άλλα διάσπαρτα σημεία, σε κατάλληλο κτίριο με συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα ενιαίο δικαστικό κέντρο είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο ζήτημα για τον Πειραιά".
 
"Τον Ιούλιο του 2013, έγινε γνωστό ότι με απόφαση της κυβέρνησης θα γίνει μεταστέγαση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στο κτίριο των παλαιών αποθηκών «Κεράνης» επί της οδού Θηβών, αριθμ. 196-198 του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Η επιλογή αυτή βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία της πόλης του Πειραιά, καθώς η θέση που επιλέχθηκε είναι εκτός των ορίων του Δήμου μας".

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος του Πειραιά με απόφαση της γενικής του συνέλευσης, με συντριπτική πλειοψηφία, ζητάει τα Δικαστήρια του Πειραιά να παραμείνουν εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά. Θέση που εκφράζει το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών φορέων της πόλης και από συλλόγους πολιτών και δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας" προσθέτει.

Powered by TUODY Software