Συνάντηση Ράιχενμπαχ-Αθανασίου για το e-justice

Συνάντηση Ράιχενμπαχ-Αθανασίου για το e-justice
Τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ομάδα Δράσης, ιδίως προς υποστήριξη των έργων και εφαρμογών ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-justice).

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν μεθόδους μεταφοράς διεθνούς τεχνογνωσίας από επιτυχημένα παραδείγματα της ΕΕ, σε τομείς όπως ηλεκτρονική δικαιοσύνη, στατιστική παρακολούθηση, εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών, που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του υπουργείου για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και βελτίωσης των δικαστικών υποδομών.

Μάλιστα, ο κ. Ράιχενμπαχ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου να καταρτίσει και εφαρμόσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαμεσολάβηση.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software