Χαρδούβελης: Υπηρετώ μόνο το δημόσιο συμφέρον

Χαρδούβελης: Υπηρετώ μόνο το δημόσιο συμφέρον
Ολιγομίλητος ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά σήμερα από το βήμα της Βουλής, δεν "άντεξε" από τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Αθανασίου περί εξυπηρέτησης των τραπεζών και ξέσπασε για πρώτη φορά.

Ο κ. Χαρδούβελης είπε σε έντονο ύφος ότι δεν υπηρετεί κανέναν, παρά μόνο το δημόσιο συμφέρον.

«Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιος είμαι, ποια ήταν η καριέρα μου. Δεν έχω υπηρετήσει κανέναν. Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Και ξέρω ότι από αυτή τη θέση θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, τελεία και παύλα» σημείωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τον βουλευτή για το γεγονός ότι προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο σημείωσε:

«Είμαι ακαδημαϊκός, έχω κάνει έρευνες, διδάσκω στο Πανεπιστήμιο και φυσικά έχω δουλέψει σε τράπεζες στο τμήμα ερευνών. Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Όπου έχω περάσει, είμαι επαγγελματίας και πάντοτε προσπαθώ να κάνω το σωστό και το πρέπον. Στη ζωή μου είχα να κάνω πολλές επιλογές. Ποτέ δεν επέλεξα το χρήμα από το καθήκον. Πάντοτε είχα το καθήκον. Στην Αμερική ως ακαδημαϊκός όσο ήμουν, μου άρεσε η έρευνα. Την επέλεξα και άφησα εκατομμύρια στην μπάντα.»

Δείτε απόσπασμα από το ξέσπασμα:Παράλληλα ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρθηκε στην επιλογή του να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Γύρισα στην Ελλάδα κουβαλώντας όλη μου την οικογένεια και τα χρήματα που έπαιρνα από δύο δουλειές ήταν λιγότερα από τους φόρους που πλήρωνα στην Αμερική. Έκανα την επιλογή να έρθω στην χώρα μου και κάθομαι ακόμα σε αυτήν τη χώρα, ενώ έχω επιλογή και έχω προσφορές να φύγω και να πάρω πολύ περισσότερα χρήματα.»

Μετά το ξέσπασμα Χαρδούβελη, ο κ. Αθανασίου διευκρίνισε ότι όποια κριτική του δεν είναι προσωπική αλλά πολιτική.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software