Δίωξη για το "φακελάκι" στον γιατρό-καθηγητή

Δίωξη για το "φακελάκι" στον γιατρό-καθηγητή
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία, καθώς και για το πλημμέλημα της ψευδούς βεβαίωσης άσκησε την Πέμπτη η εισαγγελέας πλημμελειοδικών σε βάρος του 59χρονου γιατρού, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη επειδή ζήτησε "φακελάκι" ύψους 1.000 ευρώ από 20χρονο ασθενή του για να τον χειρουργήσει.

Ο πανεπιστημιακός, διευθυντή της Α' Κλινικής Χειρουργικής Παίδων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας την Παρασκευή.

Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο το περιστατικό του χρηματισμού του παιδοχειρουργού -ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ- και καλεί τον νέο πρύτανη του ΑΠΘ, Π. Μήτκα, να πράξει άμεσα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί για τέτοια περιστατικά, προσθέτοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του νεαρού ασθενούς κατήγγειλαν το περιστατικό στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση για την επ' αυτοφώρω σύλληψη του γιατρού.

Προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα, τα οποία παραδόθηκαν από τους καταγγέλλοντες γονείς. Κατά την παράδοσή των χρημάτων επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον γιατρό.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν ζήτησε ποτέ αμοιβή για τη χειρουργική επέμβαση και πως τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του κατατέθηκαν οικειοθελώς από τον ασθενή.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software