ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και παγωνία

ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και παγωνία
Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια, προβλέπει η ΕΜΥ, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και μεμονωμένες καταιγίδες στην Χαλκιδική κυρίως τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Όσον αφορά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, στην Ήπειρο θα έχουμε λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα νότια ισχυρές.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σταδιακά στα νοτιοδυτικά.

Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο
θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα τμήματα κυρίως της ανατολικής Πελοποννήσου οπού πιθανόν τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες , και την βόρεια Εύβοια.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, οπού πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά στα βόρεια αυξημένες, πού τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.

Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις οι οποίες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Powered by TUODY Software