Ηλιοφάνεια και άνοδο θερμοκρασίας "βλέπει" η ΕΜΥ

Ηλιοφάνεια και άνοδο θερμοκρασίας "βλέπει" η ΕΜΥ
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ασθενείς άνεμους και πρωινές ομίχλες, προβλέπει η ΕΜΥ, καθώς επίσης και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας την Τετάρτη.

Αναλυτικά, όσον αφορά σε Μακεδονία και Θράκη, στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία από 04 έως 17 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία από 06 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία από από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα είναι τοπικά πιο πυκνές. Βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στα δυτικά και την Πελοπόννησο.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Powered by TUODY Software