Κατάληψη φοιτητών στη Διοίκηση του ΑΠΘ

Κατάληψη φοιτητών στη Διοίκηση του ΑΠΘ
Τεταμένο το κλίμα στα πανεπιστήμια ανά τη χώρα, μετά και τα χθεσινά επεισόδια γύρω από τη Νομική και αυτά που ακολούθησαν μετά το συλλαλητήριο των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί της Παρασκευής φοιτητές κατέλαβαν το ισόγειο του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου.

Σύμφωνα με το Thestival.gr, οι φοιτητές σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου, στον τελευταίο όροφο του οποίου στεγάζεται η Πρυτανεία, στο πλαίσιο των δράσεων και των κινητοποιήσεων με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στο σημείο επικράτησε αρχικά ένταση από υπαλλήλους που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους φοιτητές, αλλά αυτή την ώρα τα πνεύματα φαίνεται ότι έχουν ηρεμήσει.

Μιλώντας στον Ant1, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Θεόδωρος Λαόπουλος, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία, ότι οι φοιτητές βρίσκονται στο ισόγειο και δεν υπάρχει ένταση ωστόσο ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το κτίριο της διοίκησης. Ενημέρωσε πως σε δύο τμήματα του ΑΠΘ γίνεται κατάληψη.
 
Ερωτηθείς για την εικόνα που επικρατεί δήλωσε ότι "δεν είναι αναστάτωσης, αλλά ούτε και πανεπιστημίου που λειτουργεί". Τόνισε πως ο πάντα εκπρόσωποι των φοιτητών γίνονται δεκτοί από τις πρυτανικές αρχές, αλλά ότι συνήθως τα αιτήματα των φοιτητών δεν είναι τέτοια που να μπορεί να τα λύσει ο πρύτανης.
 
Μιλώντας επίσης στον Ant1, ένας φοιτητής δήλωσε πως οι φοιτητές υλοποιούν αποφάσεις συλλόγων, τονίζοντας πως μειοψηφία θεωρούν τους πρυτάνεις, ενώ κατήγγειλε πως με διάφορους τρόπους "δυσκολεύουν τη ζωή των φοιτητών".

Επίσης εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τα χθεσινά επεισόδια και τη βία που ασκήθηκε κατά των φοιτητών.
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software